3. De Islam

 

De islam is een bekend geloof. Het is zelfs één van de drie grootste geloven.  Dat zijn : jodendom, christendom en islam. Zij behoren tot de Abrahamitische religies.

Religie betekent geloof. En Abrahamitisch betekent dat ze met Abraham zijn begonnen. Abraham wordt als stamvader beschouwd van de drie geloven.

De islam is ontstaan in de zevende eeuw. Het woord islam betekent letterlijk: overgave of onderwerping. Dat betekent dat een moslim alles doet wat God zegt. Een moslim is een aanhanger van de islam. Een vrouwelijke moslim wordt moslima genoemd. Het woord moslim betekent: gehoorzaam aan God of vredelievend.

Een moslim luistert naar Gods wil en wetten. Deze heten de Sharia. Ze staan in de Koran. De Koran is het heilige boek van de islam, net zoals de Bijbel voor het christendom of de Thora voor het jodendom. God heeft zijn wil en wetten doorgegeven via de aartsengel Djibriel, dat is dezelfde engel als de engel Gabriël in het joodse en christelijke geloof. Mohammed kreeg de boodschap van Djibriel: “Er is geen andere God dan Allah en Mohammed is zijn profeet.” Mohammed heeft zijn levenswijze in de soenna geschreven. Daarmee zijn de Koran en de soenna de belangrijkste boeken van de islam.

Er zijn ongeveer 900 miljoen moslims op de wereld.

moslimlanden

Overzicht van islamitische landen in de wereld.

Plaats een reactie